API

Wat is een API?

Dit is de Aanspreek Persoon Integriteit (API) binnen een sportclub voor sporters, trainers, ouders, bestuurders en vrijwilligers die melding willen doen van grensoverschrijdend gedrag.

De Club-API is een laagdrempelig aanspreekpunt, een onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Wanneer aanspreken?

Heb je te maken met ongewenst gedrag van anderen? Merk je tijdens je sportactiviteiten dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn? Of merk je dat er ongepaste opmerkingen gegeven worden over je uiterlijk, huidskleur, achtergrond, geloof, gender, enz… PRAAT ER OVER!

Wanneer je betrokken bent bij om het even welk grensoverschrijdend gedrag in onze sportclub en dat je moeilijk kan bespreken met onze trainer(s) of bestuur, dan kan je terecht bij onze club-API of de federatie-API (= aanspreek persoon integriteit van de sportfederatie).

Bij wie kan je terecht?

 • img_5483.jpeg
  Brigitte Helsen onze club-API .

  Je kan haar aanspreken om melding te doen van grensoverschrijdend gedrag zoals psychisch, fysiek als seksueel of voor pesten, verwaarlozing of ander ongewenst gedrag.

  Zij is het aanspreekpunt voor zowel atleten als ouders

  Als club-API luistert ze naar jouw vraag of verhaal en behandelt ze jouw melding in alle discretie en verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

  Je kan haar bereiken via mail:

 • Kim Steeman, onze federatie-API

  Je kan haar bereiken via mail:

meer info https://karatevlaanderen.be/voor-leden/federatie-api