Gebruikerslogin

Willekeurige afbeelding

IMG_7386.JPG

Budo Paspoort

Willem Daems

Daems Willem

NaamDaems
VoornaamWillem
Geboortedatum17/08/1978
GeboorteplaatsLier
BeroepToetsenbordtikker voor telecomdienst van KBC
PartnerHelen Demax
Huisdier(en)Zoontje Thieme
Favoriete FilmJustified (Serie)
Favoriete HitItalian Fireflies van Black Strobe
Favoriete BoekDe Handleiding van de Vrouw
Budograad1ste dan
ClubfunctieSecretaris

WAPENFEITEN

 • Enkele podiumplaatsen als kleine snaak (kata + kumité)
 • Deelname aan enkele stages (Belgie + Europa)
 • Veel kangeiko’s!
 • ...

img_7922_1.jpg

BUDOKERFSTOK

 1. Hoe oud was je toen je met gevechtsport begon?
  +/- 13
 2. Waarom begon je met gevechtsport?
  Ik moest mezelf kunnen beschermen tegen mijn oudere broer die ook gevechtsport beoefende !
 3. Waarom uiteindelijk Goju Ryu?
  Het type gevechtsport of de stijl had in het begin weinig belang. Als jonkie moet het dicht bij huis zijn (want met de fiets ernaartoe) en moet ge er kunnen afzien (zweten en kloppen en brullen en ook een beetje lachen). Enkele jaren verder merk je dat je verder rolt van de heuvel waar je in’t begin bent opgestrompeld …
  Het type gevechtsport of de stijl is voor mij van ondergeschikt belang. Ik zou in elke dojo trainen waar iemand lesgeeft die zowel op gebied van krijgskunsten als daarbuiten mij kan verbeteren en dingen wil aanleren. Ik doel hiermee niet alleen op de sensei maar ook op andere budoka’s.
 4. Heb je een andere (gevecht)sport beoefend?
  Natuurlijk. Een mens moet toch wat bewegen, hé … anders roest hij vast.
 5. Waarom niet?
  Freefight : Een tijdje nadat sensei Marcel was gestopt met de Goju-Ryu club in Westerlo (Heracles) waren er lessen freefight in dezelfde zaal. Ik ben er een paar gaan volgen, maar kon er in’t begin weinig bijleren. De manier van trainen was er anders dan ik gewend was en bood mij weinig structuur. Al gauw was mijn interesse vervlogen.
  Lopen/Fietsen/Zwemmen : Lopen doe ik als ik ergens tijd te veel heb (dit is na de geboorte van Thieme sterk geminderd) en liefst in de bossen. Mountainbiken sinds een half jaar (de heuvels van Langdorp nodigen uit). Zwemmen doe ik al bijna twee jaar. Het zwembad is heel dichtbij en het water altijd lekker warm.
 6. Kata of kumite? Waarom?
  Da’s hetzelfde als de keuze tussen choco of strontjes op je boterham! Het is quasi onmogelijk de focus die je moet hebben in Kumité ook in je Kata te verkrijgen. Maar in Kumité gebruik je slechts een handvol technieken waar je in Kata een veel uitgebreider gamma ter beschikking hebt. Zonder beide gekend te hebben, ben je niet compleet als karateka.
 7. Competitie of niet? Waarom wel/niet?
  Competitie kan je in een paar jaar bijbrengen waar je anders decennia over doet. Eerst jezelf afsluiten van de wereld en focussen on the task in front of your hands. Na wat ervaring merk je dat je beiden kan … focussen op je tegenstander zonder dat je je moet afsluiten van impulsen rondom je. Als je die eerste stap hebt gezet dan ben je klaar om te groeien als budoka.
 8. Met welke regel van de Dojo Kun vereenzelvig je je het meest?
  Futo fukutsu no seishin o yashinau koto
  Nooit opgeven! Leven is groeien en opgeven is sterven.
 9. Op welke manier heeft het beoefenen van gevechtsport je beïnvloed als mens?
  Als tiener was het een manier om energie te verbranden en frustratie kwijt te raken. Als twintiger was het een manier om tiener te blijven. Als dertiger is het een manier om energie op te bouwen en te behouden. Gevechtsportbeoefening leert je dat alles draait om energie én de overdracht ervan. Het heeft me ook tot een geduldig en volhardend mens gemaakt.
 10. Wat zijn je persoonlijke ambities op het budoterrein?
  Levenslang budoka. Klinkt als een plezante straf toch? Oh ja, ik wil ook de legende van Otto-san in leven houden. Heb een held, wees een held!